Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, il genelindeki balık satış yerlerinde eş zamanlı denetim gerçekleştirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İL Müdürlüğü ekipleri tarafından merkez Efeler, Didim, Çine, Nazilli, Söke ve Germencik İlçelerinde su ürünleri denetimleri yapıldı. İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri’nde çalışan su ürünleri kontrol görevlilerinin katılımıyla gerçekleşen çapraz denetimlerde, toplam 34 adet balık satış yerinde denetimler yapıldı ve 3/1 no’lu Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğhükümlerine aykırı olarak yasak boyda satış yapan 4 adet balık satış noktasına toplam 4 bin 795 TL idari para cezası uygulandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, yaptığı açıklamada; “Sürdürülebilir su ürünleri avcılığı ve kaynakların korunması amacıyla, yasak avcılık faaliyetlerinde caydırıcılığın sağlanması için su ürünleri kontrol ve denetim hizmetlerinin yanı sıra, su ürünleri avcılığına getirilen yasak ve düzenlemelere ilişkin bilgilendirme çalışmalarına da Müdürlüğümüz nezdinde devam edilmektedir” dedi.