Efeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesinin 80’inci yıldönümünde yürüyüş düzenledi.

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 80. Yıldönümü’nde Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi ‘Karanlığı Aydınlatan Kadınlar’ yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Gürsoy Ergünoğlu, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Saadet Kavasgil, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın eşi Gülay Özakcan ile birlikte kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kadınları katıldı.

Kadınlara destek olmak amacıyla bir grup erkek arkadan korteji takip etti. Zafer Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar ellerinde bayraklar ve dövizlerle Doğu Gazi Bulvarı ile Adnan Menderes Bulvarı istikametinde yürüyüp Kent Meydanı’nda toplandı.

Efeler kent Konseyi Başkanı Gülsevil Gürsoy Ergünoğlu yaptığı açıklamada, siyasette daha çok kadın görmek istediklerini söyledi. Fermuar sistemi talep ettiklerini dile getiren Ergünoğlu, “Hayat eşittir kadındır. Eşitliğin dili sevgidir. Mecliste daha çok kadın olmalı. Kocana göre değil kendi kafana göre oy ver. Seçimi kazanan kadınlar ancak seçilen erkeklerdir. Biz kadınlar fermuar sistemi istiyoruz” diye konuştu.