Aydın Sivil Toplum Örgütleri Platformu üyeleri, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını protesto etti.

Efeler merkez Beycami’de kılınan Cuma Namazı’nın ardından Atatürk Kent Meydanı’nda toplanan Aydın Sivil Toplum Örgütleri Platformu üyeleri, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı lanetledi. Platform üyelerine AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkan ve üyeleri de destek verdi.

Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırının İslam alemi için kabul edilemez olduğunu savunan Aydın Sivil Toplum Örgütleri Platformu Sözcüsü Recep Gezir, yaptığı açıklamada, “Siyonist İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı bu çirkin saldırıya sessiz kalmak, zulmü onaylamak ve saldırıya ortak olmak anlamına gelmektedir. Uluslar arası kurumlar, insan hakları ve örgütleri, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve UNESCO, Mescid-i Aksa’ya saldırıların son bulması, kuşatmanın kaldırılması için harekete geçmelidir. İsrail’in amacı adım adım Mescid-iAksa’yı yok etmek, bölgedeki tüm İslam izlerini silmek ve bölgeyi sadece Yahudi sembolüyle donatıp sadece bir Yahudi mabedi dönüştürmektir. Kudüs bütün semavi dinlerin ortak coğrafyası, Mescid-i Aksa bütün Müslümanların ortak mabedi, ilk kıblegahı ve tüm insanlığın ortak mirasıdır. Bu belleği yok etme çabasına giren İsrail tüm insanlığın şuurunu hedef aldığını, bu hain saldırıyla bir kez daha belgelemiştir. İsrail’in Filistin’deki soykırımına sessiz kalan dünya, artık zulme dur demeli, insan hakları ihlalleri ile işgali sona erdirmelidir. Uluslararası kurallar, medeniyet ve kültür mirasına karşı bu tür saldırıların yasaklamasına rağmen İsrail, Mescid-i Aksa’yı hedef alması dünyanın sessizliğinden ve seyirciliğinden aldığı cesaretle hareket ettiğini belgeliyor” dedi.

Tüm dünyayı Mescid-i Aksa’yı korumaya davet eden Gezir, “İsrail ateşle oynuyor. Haydut devlet bunun farkına varmalı, aksi halde kendi tutuşturduğu fitne ateşinde yanacağını bilmelidir. Türkiye devletiyle, milliyetiyle, sivil toplum örgütleriyle Filistin konusundaki hassasiyetini arttırarak devam ettirmelidir. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yönelik Siyonist işgalin sona ermesi ve bir daha tekrarlanmaması için bölgedeki dinamiklerin, ortak bir tepki vermesini sağlayacak insani, siyasi ve diplomatik girişim yapılmalıdır” diye konuştu.

Ellerindeki pankart ve sloganlarla İsrail’i kınayan Aydın Sivil Toplum Örgütleri Platformu üyeleri, tüm dünya ve Müslüman ülkelerinin yapılan saldırıya karşı tek ses olmaya davet etti.