Aydın Sanayi Odası (AYSO), başarıyla yürüttüğü UMEM projesi konusunda İl Müftülüğü ile ortak çalışma başlattı.

AYSO, Aydın sanayisinin ihtiyacı olan mesleki eğitim almış sertifikalı teknik eleman ihtiyacını karşılamak üzere başlattığı mesleki eğitim seferberliği ve Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kapsamında daha fazla işsiz gence ve vatandaşa ulaşmak için Aydın İl Müftülüğü ile ortak çalışma yapacak. Bu amaçla, AYSO Genel Sekreteri Kerem Öden, İl Müftüsü Ömer Kocaoğul’u ziyaret ederek, UMEM projesi hakkında bilgiler verdi.

UMEM projesinin tanıtımı ve verilen bilgiler doğrultusunda ortak çalışma yapılabileceğini kaydeden İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, AYSO tarafından hazırlanan afiş ve broşürleri tüm İlçe Müftülüklerine göndererek oradan da camilere dağıtımını yapacaklarını söyledi. Kocaoğul, UMEM konulu bir hutbe hazırlayarak projeye yardım edebileceklerini belirtti.

AYSO Genel Sekreteri Öden de, Aydın il Müftülüğü’nün UMEM’in tanıtımı konusunda bu yardımının çok önemli olduğunu belirterek, “İl Müftümüz Sayın Ömer Kocaoğul yönlendirmesi ile bu ay İncirliova’ da yapılan İl ve İlçe Müftülerinin bir araya geldiği toplantıya iştirak ederek tüm İlçe Müftülerimize Odamız tarafından hazırlanan afiş ve bilgilendirme broşürlerini verme imkanımız oldu. UMEM’in tanıtımı için yapacağımız bu ortak çalışma ile ilimizin dört bir tarafındaki işsiz gençlerimize ve vatandaşlarımıza ulaşma imkanı bulacağız. İşsizlere meslek edindirme ve istihdam edilmelerini sağlamak bu dünyada yapılacak en hayırlı işlerdendir. Destek ve yardımlarından dolayı il ve ilçe müftülerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.