Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Aydın İl Müdürlüğü, Aydın Sanayi Odası (AYSO) işbirliğinde yürütülen UMEM Beceri’10 projesinin tanıtımını sürdürüyor.

Yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret ettiği Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda stant açan İŞKUR İl Müdürlüğü, UMEM Beceri’10 projesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Stantı ziyaret eden AYSO Genel Sekreteri Kerem Öden ve İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, tanıtım çalışmalarına destek vererek, UMEM projesi için fuar alanında buluştu. UMEM Beceri’10 Projesi için fuar alanında stant açan İŞKUR, vatandaşları bilgilendirmeye ve başvuru almaya devam etti.

Tanıtım çalışması hakkında bilgiler veren İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, “Bu Proje, istihdam sorununun altında yatan en önemli nedenlerden biri olan ‘mesleksizlik’ konusunda çözüm bulmak için oluşturulmuş, Aydın Çalışma ve İş Kurumu ile Aydın Sanayi Odası birlikte mesleki eğitim seferberliğine başlamıştır. Türkiye’de vasıfsız işgücü fazlalığı olduğu görülmekte diğer yandan firmalar da kaliteli eleman bulma sıkıntısı çekmektedir. UMEM Beceri’10 Projesi’nin amaçları arasında, İŞKUR tarafından yürütülmekte olan meslek edindirme faaliyetlerinin ve özellikle de teknik alanlardaki mesleki eğitimin etkinlik ve verimliliğinin artırılması ve işgücü piyasasının ihtiyaçları ile uyumlu hale getirilmesine yönelik bir sistemin ortaya konulması ile işsizlere yönelik temel mesleki eğitim, mesleki gelişim ve meslekte yenileme eğitimlerinin verilmesi, başarılı kursiyerlerin staja yerleştirilmesi ve son aşama olarak da başarılı stajyerlerin istihdamının sağlanması vardır” diye konuştu.