Aydın Sanayi Odası (AYSO) Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ ı ziyaret etti.

Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Başkan Yardımcıları Merve Alpargun Altıntaş ve Salih Fahlioğulları, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Takmaklı ve Sinan Yılmaz ile Genel Sekreter Kerem Öden, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’a yeni görevlerinde başarılar diledi.

ADÜ Rektörü Bircan, yaptığı açıklama; “Üniversitemiz merkez kampüsü içinde yeni yatırımlar ile sürekli büyüyor, ancak ilçelerde de farklı dallardaki yeni bölümlerin açılması ve bu bölümler için yapılan fiziki alanların yetersizliği sebebi ile gençlerin üniversitemizi seçmelerini olumsuz etkilemektedir. Adnan Menderes Üniversitesinin bir marka olabilmesi için merkez kampüs içinde dinamik bir yapı içinde büyümesi gerekmektedir. Bu konuda Aydın’daki kurum ve kuruluşların destek ve önerileri bizim için büyük önem arz etmektedir. Örneğin mühendislik fakültemizin ihtiyacı olan laboratuvar için sanayicilerimizin desteğine ihtiyacımız var“ dedi.

AYSO Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu da, “İlçelerimize açılan yüksekokul ve fakültelerin o bölgedeki ekonomiye önemli katkıları var. Ancak yetişen işgücünün ne kadarı buralardaki işletmelerde çalışıyor , gençlerimizin ne kadarı ilimizdeki işletmeleri tercih ediyor veya mezun olanların ne kadarı aranılan vasıfta oluyor. Bu etkileşimi ilimiz ekonomisine kazandırmak için üniversite öğrencilerinin ilimizdeki sanayi işletmelerinde gerçek staj yapmaya davet ediyoruz. Bu konuda Üniversitemiz ile ortak çalışarak işgücü ile işvereni bir araya getirmeliyiz” dedi.

AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin ise, “Birlik beraberlik içinde Üniversite-Sanayi işbirliğini daha dinamik bir yapı içinde değerlendirerek, sonuç odaklı çalışmalar yapmalıyız. Özellikle Odamız yenilenebilir enerji kaynaklarında önemli bir potansiyele sahip ilimizin, bu kaynakların en verimli şekilde kullanılması için başta üniversitemiz ve diğer kurum ve kuruluşlar ile özel sektörün mutlaka bir araya getirilmesi gerekmektedir. Bu konuda üniversitemizi marka haline getirmek ilk hedefimiz olmalı, bunun için de ADÜ’nün değerli öğretim üyelerinden azami ölçüde yararlanmalıyız” dedi.