Aydın Sanayi Odası (AYSO) üyeleri ve kamu kurumu temsilcileri “Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Hazırlama” konusunda düzenlenen eğitimde bilgilendirildi.

Aydın Sanayi Odası ve Güney Ege Kalkınma Ajansı işbirliğinde düzenlenen “Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Hazırlama Eğitimi” Aydın Sanayi Odası Örsdemir Balkan toplantı salonunda 24-25 Mayıs 2017 tarihlerinde yapıldı. AYSO üyeleri ve kamu kurumlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen eğitim, Güney Ege Kalkınma Ajansı Uzmanı Emrah Balkan tarafından proje hazırlama süreci ve proje döngüsü yönetimi uygulamalı bir şekilde örnekler aracılığıyla aktarıldı.

İki gün süren eğitimde katılımcılara proje döngüsü yönetimi, sorun analizi, hedef analizi, paydaş ve strateji analizi, mantıksal çerçeve matrisi hazırlanması, faaliyet planlaması ve bütçeleme konuları hakkında ayrıntılı bilgiler aktarıldı. Gruplar halinde örnek projeler hazırlanarak sunumlar gerçekleştirildi. Fikir aşamasından itibaren bir projenin nasıl hazırlanacağı, hazırlanmasında ve başvuru süreçlerinde dikkat edilmesi gereken konuların hakkında bilgiler aktarıldı.