Söke’ye bağlı Serçin Köyü Balık Kooperatifi yeni bir anlayışla, Bafa Gölü balığına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

Ege Bölgesi’nin doğa harikalarından biri olan, Aydın, Muğla il sınırları arasında kalan Bafa gölü son yıllarda kirliliği ile anılıyordu. Gölde son dönemde balıkçılık yeniden şaha kalktı, kooperatifçilik ruhu ise yeniden geri döndü.

Bafa gölünde balık üretim ihalesini alan Serçin Kooperatifi yoğun şekilde köylüleri kooperatife ortak olarak kayıt ediyor. Bölge köylerinin ana geçim kaynaklarından olan göl balıkçılığının yeni bir ive kazanması hedeflenirken; kooperatifçilik ruhu yeniden canlandı. Bafa gölünde Aydın Büyükşehir sınırları içinde kalan Serçin köyü, Akyeniköy, Muğla ili sınırında Bafa, Kapıkırı, Gölyaka ve Pınarcık köyünden şu ana kadar 220 köylünün kooperatife ortak olduğu öğrenildi. Kooperatifin en fazla ortağı 130 kişi ile Söke’ye bağlı Serçin Mahallesi’nden. Kooperatif yönetim kurulu Habip Bilal Şen (başkan), Osman Sarı ve Necdet Yıldız’dan oluşuyor.

Kooperatif Başkanı Habip Bilal Şen; “Bafa gölü hepimizin. Kooperatifimize ortak kayıtlarımız sürüyor. Bafa gölünde balık üretimi için ihaleyi yıllığı 191 Bin TL ile beş yıllığına kooperatifimiz aldı. Yıllık balık üretim kotası 181 Bin ton olarak belirlendi. Bafa gölünde şu an Cıran ve Topan Kefal, Levrek, Çipura ile yılan balığı üretiliyor. Üretilen balıklar iç piyasada İzmir ve Adana gibi büyükşehirlere de gönderiliyor” dedi.