Aydın’da yapılaşma nedeniyle birinci sınıf tarım arazilerin tehdit altında olduğu belirtildi.

Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış, Büyükşehir kapsamına alınan Aydın ilinin yapışlaşma nedeniyle birinci sınıf tarım arazilerin tehdit altında olduğunu belirterek, ilin büyümediğini aksine geliştiğini savundu.

Aydın’ın her geçen gün göç aldığını ifade eden Barış, son 15 yılda aşırı derecede yapılaşmanın olduğunu ve birinci sınıf tarım alanlarının yapılaşmaya açıldığını ileri sürdü.

Ziraat Mühendisleri Odası olarak, arazilerin korunması yönünde yıllardır çaba gösterdiğini kaydeden Barış, “Son zamanlarda göç alan ilde aşırı derecede yapılaşmaya gidildiğini ve birinci sınıf arazilerin imara açıldığını görüyoruz. Bunun mutlaka önlemesi gerekir. Bu sağlıksız bir gelişmedir. Ekonomiye hiçbir katkısı yoktur. Maalesef ülkemizde yapılan en büyük yatırım inşaat. İnşaatta istihdam alanı yaratılabilir. Ancak bakıldığında Aydın’da yapılaşma nedeniyle birinci sınıf tarım arazileri tehdit arlında. Üretim yapılan ve istihdam alanı geniş olan verimli arazilerin mutlaka muhafaza edilmelidir” diye konuştu.

Barış, Aydın’ın bir tarım bölgesi olduğunu ifade ederek, üretilen tarım ürünlerini işleyebilecek üniteler veya fabrikaların yapılması, istihdamın bu alanlar da sağlanması ve bu doğrultuda projelerin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.