Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi tarafından İstanbul’da düzenlenen ‘Birlik ve Beraberlik Gecesine’ davetli olarak katıldı.

107 şubesi ve altmış bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin en büyük Alevi örgütü olan Alevi Kültür Derneklerinin aldıkları örgütsel bir karar ile organ bağışı kampanyası başlatılan geceye çok sayıda katılım olurken Alevi Kültür Dernekleri’nin "Bir bağış, bir hayat" temalı "Birlik ve Beraberlik Gecesi"nde organ bağışı ve önemine vurgu yapıldı.

Nazilli’de 2009 yılında yapımına başlanan ve kademeli olarak hizmet vermeye başlamasından sonra 2013 yılında tamamlanarak resmi olarak açılışı yapılan Nazilli Cemevi ve Kültür Merkezi’nin açılış töreninde tanıştıkları Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ile başlayan dostane ilişkilerine istinaden Birlik ve Beraberlik Gecesine davet edildiğini belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık bu özel geceye katılmış olmaktan onur duyduğunu ifade etti. Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’in açılış sonrasında da birkaç kere kendisine ziyaretlerde bulunduğunu da hatırlatan Alıcık, “Nazilli’de yaşayan Alevilere verdiğimiz destek ve Cem Evine verdiğimiz katkılardan dolayı da Doğan bey bize teşekkür ziyaretinde bulunmasının yanı sıra Nazilli’ye geldiğinde de yine ayrıca ziyaretlerde bulunmuştu. Kendisi ile güzel bir dostluğumuz var. Genel Merkezin davetlisi olarak Birlik ve Beraberlik gecesine katıldım. Anadolu’dan geceye katılan tek belediye başkanı ben oldum. Çünkü bizim doğamızda insan sevgisi var. Biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyor saygı duyuyoruz. Böyle bir gecede bulunmak bana büyük onur ve mutluluk verdi” dedi.