Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay,14 Kasım Cuma günü Kardeş kent ziyareti kapsamında Yunanistan’ın Leros adasına günü birlik ziyaret edeceğini belirtti.

Başkan Atabay, Kasım ayı meclisinde gündemde ele alınan ve kabul edilen Kardeş belediyelerle ilgili eleştirilere cevap verdi. Atabay, “Muş’ta kardeş olunan 2 belde belediyesiyle Genel Merkezin projesi kapsamında kardeş belediye oldu. İyi ki olmuş oralara gidip görmekte fayda var. Bizleri orada iyi karşıladılar. İncelemelerde bulunduk; fiziki ortamla kötü, bazı işadamlarımız buralara maddi anlamda destek olacak. Ayrıca bu yerlerde köyden çıkmayan insanlar var; kültür alış verişi yapacağız. Çocukları Didim2e getireceğiz, ilk kez denizi görecekler, bu ziyaretlerde çocuklarımızın ufukları açılacak” dedi.

Muş olan Meclis Üyesi Maşallah Subaşı’nın tepkisini de değerlendiren Atabay “Arkadaş bizle gelmedi diye ‘muş benim için bitmiştir artık’ diye söz sarf etti Bu nasıl bir şey; bizler unutmuş olabiliriz kendilerinden de özür diledik ama böyle bir tepkiyi inanın ben anlayamıyorum.” dedi.

Yunanistan’ın Leros Adasıyla kardeş şehir olunmasının turizm ve kültürel anlamda ilişkilere katkı sağlayacağını kaydeden Atabay, 14 Kasım Cuma günü Leros’tan gelen davet kapsamında günü birlik Leros’a ziyarete gideceğini söyledi. Atabay, halk toplantılarını da kısa süre içerisinde başlayacaklarını belirterek Belediyede kurulacak Kent bilgi sistemi içinde çalışmaların sürdüğünü ifade etti.