Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, yapılması planlanan otobüs terminali ile yüzme havuzlu spor kompleksi için hazırladıkları dosyaları yetkili makamlara verdiklerini belirtti.

Başkan Atabay, etkili olan yağışların neticesinde kentte yaşanan olumsuzlukları değerlendirerek, "Kentin altyapısı belli; Şehir merkezinde toplanan suların tamamı Altınkum’a iniyor, taşıyıcı hat yetersiz olduğundan su baskınları yaşanıyor. Diğer yandan Altınkum’da yapılan binaların durumu ortada; bunları eleştirmenin bir anlamı yok, önemli olan bu sorundan nasıl kurtulacağımız. Bu konuyu biz yapalım desek öle bir durumda yok. ASKİ’ye durumu bildirdik. Tabii onlarında elinde 17 ilçenin sorunları var öte yandan vatandaşın mağduriyeti ortada; bu sorunların çözmek için çalışacağız” dedi.

“KENTSEL SİT’E ÇEVRİLMELİ”

Hisar Mahallesinde sit alanı içerisinde yer alan bazı binaların yağışlar sonunda yıkılmasıyla ilgili değerlendirmesinde “Bu bölge 1. Derece sit alanında, burada çalışma yapılması için arkeolojik sitten, Kentsel site çevrilmesi gerekiyor. Orada Koruma kurulunun tespit ettiği evler var. Anıtlar kuruluyla bu konu hakkında uzlaşılması gerekiliyor diye düşünüyorum” dedi.

“BARINAK YENİDEN BELEDİYEDE”

Didim Belediyesi ile Aydın Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokolle Didim’deki Hayvan barınağının yeniden Didim Belediyesine geçtiğini belirten Atabay “Personel olayını oturttuktan sonra barınakta çalışmalar yapılacak. Veteriner hekim sayısı 2’ye çıkacak. Büyükşehir Belediyesi bize ilaç ve mama desteğinde bulunacak” dedi.

“2 PROJE İÇİN DOSYALAR SUNULDU

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak proje çalışmalarıyla ilgilide konuşan Başkan Atabay “Garaj (Otobüs terminali) ile Yüzme havuzlu spor kompleksi için hazırlanan dosyalarımızı Büyükşehir’e dosyamızı sunduk. Ayrıca hafriyat döküm yeri içinde Büyükşehir Belediyesi ile yer çalışması yaptık. Şu aşamada Rüzgar güllerinin altında bulunan ve daha önce maden ocağı olarak kullanılan alanı hafriyat alanı olarak düşünüyoruz. Bu ilçemizde çok büyük bir sorun ve bunun yetki ve sorumlulukları Büyükşehir’de. Bu sorun Didim’de çözülmezse hafriyat dökümü için kamyonlar burada Aydın’da gitmek zorunda kalacak” dedi.