Dünya Engelliler Günü’nde egelileri yalnız bırakmayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, engelsiz bir kent inşa edeceklerini belirtti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında Atatürk Kent Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Tören alanına gelen Başkan Çerçioğlu engelli vatandaşlarla yakından ilgilenirken, engelli aileleriyle de bolbol sohbet etti. Bayan mehteran ekibi ile halk oyunları ekibinin gösterisi ise ilgiyle izlendi.

Törende konuşan Başkan Çerçioğlu, engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerin artarak devam edeceğini belirterek “Engelli dernekleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı ve projelerimizi hızlandırdık. Biz göreve geldiğimizde engellilerin çalışmalarını kolaylaştırma adına engelliler komisyonu kurduk, ardından ise engelliler masasını oluşturduk. Sosyal Belediyecilikteki anlayışımız engelsiz bir kent inşa etmek. Görme engelli vatandaşlarımızın rahat yürümesi için Kent merkezinde hissedilebilir yürüme bandı yaptık. 2015 yılından itibaren ilçe merkezlerine de bu yürüme bandından yapacağız. Bunları yaparken sizlerden güç alıyoruz. ‘Aydın sanatta sınır tanımıyor’ kapsamında da engelli vatandaşlarımız için sosyal projeleri hayata geçiriyoruz. Sizlerin önündeki engelleri sizlerle birlikte kaldırma konusunda kararlıyız. ‘Hayatı paylaşmak için engel yok’ sloganı ile hep birlikte çalışacağız” diye konuştu.

ENGELLİLERDEN BELEDİYE OTOBÜSÜ TALEBİ

Engelli dernekleri adına konuşma yapan Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, engellilerin her zaman yanında olan ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde kendilerini yalnız bırakmayan Başkan Çerçioğlu’na teşekkür ederek, "Engelli vatandaşlarımız şehir içinde Özel Halk Otolarında birçok sıkıntı yaşamaktadır. Fiziki anlamda ve araçların dizaynı engelli vatandaşlarımıza uygun değil. Her zaman bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun her zamanki hassasiyetini bu konuda da göstereceğinden eminiz. Engelli Belediye Otobüsü uygulamasına geçilmesini istiyoruz. Bu araçların kaldırıma yakın ve engelli vatandaşlara göre dizayn edilmiş araçlar olması gerekir” diye konuştu.