Efeler Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitimi Müdürlüğü tarafından belediye çalışan personeline psikolog ve eğitimci Kutay Ürkmen ‘in sunduğu, “Gülümsemenin Büyüsü” isimli seminer verildi.

Düzenlene seminere Efeler Belediye Başkanı M.Mesut Özakcan, Başkan Yardımcıları Sumran Ünal, O. Derya Tıkır, Cengiz Süne başta olmak üzere birim amirleri ve yetkili personel katıldı.

Seminer de Psikolog ve Eğitimci Kutay Ürkmen’in tanıtıldığı kısa filimin ardından konuşma yapan Başkan Mesut Özakcan, gülümsemenin önemine değindi. Başkan Özakcan, “ Giderek yaşamlarımıza stres, kaygılar ve umutsuzluklar egemen olmuş durumda. Oysaki mutluluğun dışa vurumu gülümsemek stres, ağrı ve evhamın ilacı oluyor. Bunun yanı sıra ciddi hastalıklara karşı da etkili olan gülümsemek elektriğimizi alıyor, ümidimizi artırıyor, ilham veriyor. İnsan ilişkilerinde ve mesleklerimiz de başarı şansımızı arttırıyor, dayanışma sayesinde kendinizi güvende hissetmenize yardımcı oluyor. Bizler sürekli insanlarla iletişim halinde olan bir iş yapıyoruz. Belediyecilik zor olduğu kadar işinizi severek yaparsanız güzel bir hizmet ve iletişim sahasıdır. Semineri düzenlememizin amacı; etkili iletişim kurabilme konusunda bilgisel ve kişisel becerilerin gelişimini sağlamak, iş yaşamında ve özel yaşamda karşılaşılan iletişim kaynaklı problemlerin çözümünü kolaylaştırmak, kişilerin ve kurumsal başarının gelişimine katkıda bulunmaktır. Yeni kurulmuş olan belediyemizin personelinin vatandaşımızı gülümsemeyle karşılaması ve belediyemizden mutlu halde göndermesi bizleri de mutlu, başarılı yapar. Bol gülmeli dersler ve yaşam diliyorum” dedi.

“İLETİŞİMDE BEDEN DİLİ ÖNEMLİDİR”

Seminerde verilen eğitimden ve iletişimde beden dilinin öneminden bahseden psikolog ve eğitimci Kutay Ürkmen de, düzenlenen eğitim seminerinde işlenen konular hakkında bilgi verdi. Ürkmen, “Efeler Belediye personelin kendi iletişim stilleri ve kendilerinin iletişimde güçlü ve gelişime açık yönleri hakkında farkındalık kazanmalarını sağlayarak kişisel ve kurumsal başarı oranını arttırmak amacıyla, etkili iletişimde temel ve teorik çeşitli uygulamaları da içeren yarım günü geçmeyen bir seminer düzenledik. Efeler Belediyesine herhangi bir iş için gelen vatandaşa karşı beden dilinin ve ses tonunun doğru kullanımı, vatandaş ile ilişkilerde ikna yöntemi, stres yönetimi, öfke yönetimi, yapıcı tartışma, empati kurma gibi önemli konu başlıklarında eğitim semineri verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen seminerin sonunda eğitim alan personel, çeşitli etkinliklerle oluşturulan guruplar halinde yarıştı ve bol bol güldü.