Dünya Engelliler Günü kutlamaları kapsamında Buharkent’te çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlçe protokolünün engellileri evinde ziyaret etmesiyle başlayan etkinlikler, Buharkent İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaretiyle sona erdi.

Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Erol, Garnizon Komutanı J.Kd.Bçvş. Ali Kırşan ile Buharkent Engelliler Derneği’nin katıldığı çelenk sunumunun ardından ilçe protokolü Serpil Kara, Nurgül Yılmaz ve Mustafa Uysal’ı evinde ziyaret ederek hediye takdim ettiler. Ziyaretlerin ardından Kaymakam Öztürk tarafından engellilerle öğle yemeği yenirken, Garnizon Komutanı J.Kd.Bçvş. Ali Kırşan’ın ev sahipliğinde ise Buharkent Engelliler Derneği jandarma karakolundaki konuk edildi. Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk, İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Ünal Kıranmezar ve çok sayıda engellinin katıldığı ziyarette, engelliler gününü kutlamanın dışında onların farkındalıklarını sağlamaya çalışan askeri personel, engellilerle uzun süre sohbet etti. Gelen misafirlere karakolu gezdiren Garnizon Komutanı Kırşan, daha sonra engellilere ikramlarda bulundu. Etkinlikte engellilerle hatıra fotoğrafı da çektirildi.

Kaymakam Cemil Öztürk, engelliler için 3 Aralık tarihinin farkındalık meydana getirmek açısından önemli bir gün olduğunu vurgulayarak ‘herkesin bir gün engelli olabileceğini söyledi.