Aydın Büyükşehir Belediyesinin ve Didim Belediyesinin İlçede yapacağı yatırımlar ile yapımı süren alt ve üst yapı çalışmaları yerinde incelendi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Didim’de yapacağı alt ve üst yapı çalışmaları ile Didim Belediyesi’nin yapacağı ve yapımı devam eden çalışmalarla ilgili olarak bir inceleme ve denetleme gezisi düzenlendi. Aralarında ASKİ Genel Sekreter yardımcısı Vural Şahbenderoğlu, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ertuğrul Yaman, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Zafer Yurtsever, Fen İşleri Daire Başkanı H. Oğuz Öney, Projeler Şube Müdürü Ufuk Serdar Özmen ve Yol Yapım Bakım Şube Müdürü Onur Yılmaz ile büyükşehir belediyesi personelinin yer aldığı heyet Didim’e geldi. Heyeti Didim Belediye başkanı A. Deniz Atabay, Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu, Fen İşleri Müdürü Güven Tezel ve İmar İşleri Müdürü Seda Yüksel karşıladı.

Belediye gerçekleşen kısa süreli ziyaretin ardından ilçe merkezinde inceleme gezisi yapıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesinde gelen heyet, başkan Atabay ve beraberindekilerle birlikte ilk olarak geçtiğimiz dönem yapımına başlanan ve yapımı devam eden Didim Kültür Merkezini gezdi ve bilgi aldı. Ardından Didim Otogarına geçilerek otogarın şu an ki mevcut durumu ile yeni yapılacak otogarın mevcut yere mi yoksa başka bir yere mi yapılması noktasında görüş ve önerileri değerlendirildi.

Heyet daha sonra Didim-Akbük arasında yapılması planlanan feribot seferlerinin yeri, Avcılar çukurunda yapılan kaldırım ve parke taşı çalışmaları, İnönü Bulvarı ile Adnan Menderes Bulvarında yapılacak alt ve üst yapı çalışmaları, Oteller bölgesine yapılması düşünülen yağmur suyu kanalizasyon çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulundu ve Belediye Başkanı Atabay’dan ve teknik ekipten bilgi alındı.