Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi bünyesinde jeotermal alanların daha verimli kullanılması için ’Aydın Jeotermal Komisyonu’ kuruldu.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı ilk toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapıldı. Mazeretli 8 üyenin katılmadığı Aralık ayı ilk oturumunda 14 gündem maddesi, 8 gündem dışı madde ve 4 önerge olmak üzere 26 konu görüşüldü.

Toplantının en önemli gündemini İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Tahir Yaman ve Mustafa Çimen’in günden dışı olarak yaptıkları ‘Aydın Jeotermal Komisyonu’ kurulması teklifi oluşturdu. Oybirliği ile kabul edilen gündem önerge gereği, jeotermal alanların daha verimli kullanılması için Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi bünyesinde altı kişiden oluşan komisyon kuruldu. Her siyasi partiden ikişer meclis üyesinin seçildiği Aydın Jeotermal Komisyonu’nda Tahir Yaman, Mesut Özakcan, Gürşat Kale, Mustafa Döngel, Mustafa Çimen ve Kadir Mutlu isimleri yer aldı.

Aydın Jeotermal Komisyonu’nun Aydın’ın jeotermal potansiyelinin değerlendirilmesi konusunda önemli bir görev üstleneceğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, çiftlik jeotermal alanının hiçbir şekilde özel sektöre verilmemesi veya ortak olarak kabul edilmemesi gerektiğini savundu. Çerçioğlu, "İl Özel İdaresi, Çiftlik sahasını Aydın halkının parasıyla bir jeotermal alan satın aldı. Uzun yıllardır atıl vaziyette duruyor. Belediye meclis üyelerimizden, bu sahanın daha verimli kullanılması için geçen toplantıda teklif geldi. Bu teklifin üzerine de bu toplantıda bir önerge verildi ve bu konuda altı kişilik komisyon oluşturuldu. Bu komisyon, bu sahanın daha verimli kullanabilmesi için çalışma yapacak. Bu sahanın özel sektöre geçmesini istemiyoruz. Özel sektörün ortak olarak dahil edilmesini istemiyoruz. Bu saha Aydınlılarındır, Aydınlıların da kalmaya devam edecektir. Bu sahayı değerlendirmesini komisyon çalışacak. Konuların ısıtılması, seracılık, turizm ve mümkünde enerji alanında ama en önemlisi konut ısıtılmasında kullanılması gerekiyor" dedi.