Kuşadası ve çevre yerleşimlerden çeşitli sivil toplum örgütleri Kuşadası’na bağlı Caferli’nin tanıtımı için bir araya geldi. Kuşadası Caferli Mahallesi Güzelleştirme ve Dayanışma Derneğinin organize ettiği Caferli’nin tanıtım etkinliği, büyük ilgi gördü.

Etkinliğe Kuşadası Kent Konseyi, Kuşadası, Didim ve Selçuk bisiklet grupları, Latmos Off road grubu, Ritmik Ada Müzik ve Gösteri sanatları merkezi, Söke Dağcılar Derneğinin bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı. Organizasyonda Köy ve bölge kültürünü tanıtan çeşitli etkinliklere yer verildi. Köy kültürünü yansıtan alışveriş stantları kuruldu. Katılımcılar arasında bulunan Kuşadası Kent Konseyi başkanı İsmail Tezgel mahallenin kalkınması ve tanıtımına yardımcı olmak için Caferli Mahalle meclisinin oluşturulacağını söyledi.

Bu arada, son dönemde sit tartışmaları ile gündeme oturan Kuşadası’na bağlı Caferli’de gerçekleştirilen etkinliğe dışardan destek vermeye gelenler kadar Caferli sakinlerinin ilgi göstermemesi dikkat çekti. Caferli sakinlerinin büyük bölümü Caferli’nin sit kapsamına alınarak kendilerinin mağdur edilmeye çalışıldığını ileri sürüyor.