Aydın’da bu yıl 3.’sü düzenlenen Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda çiftçiler tarım makinelerinden daha fazla silahlara ilgi gösterdi. Çeşitli firmalar tarafından fuarda kurulan silah stantları silah meraklılarının akınına uğradı.

Fuarda av tüfeklerinin yanı sıra çeşitli modellerde tabancalar da sergilendi. İlgiden memnun kalan silah firmaları bol bol tanıtım yaparken, fuara katılan pek çok kişi de sergilenen silahları uzun süre inceledi. Çiftçilere yönelik açılan fuarda ziyaretçilerin tarım makinelerinden daha fazla silahlarla ilgilenmesi dikkat çekerken, özellikle tabancaların tanıtımının yapıldığı stanttaki yoğunluk dikkat çekti.

Çiftçilerin artan hırsızlık olayları ve her geçen gün sıkıntıya neden olan domuzlarla mücadele edebilmek için silahlandıkları belirtilirken, bazı çiftçilerin ise hırsızlara karşı güvenliklerini sağlamak için silahlandıkları öğrenildi.

Fuarda satışı yapılan silahların satın alan kişilerce sağlık raporu, valilik, emniyet ve maliye işlemlerinin tamamlanmasının ardından silahları Ankara’da şahsen teslim alabilecekleri öğrenildi.