Aydın’da mücadele eden amatör takımların tesis ve saha sorunları devam ediyor.

Adnan Menderes Stadı yan sahalarında maçlarını oynayan amatör takımlar, Adnan Menderes Stadı 1 No’lu ve 2 No’lu yan sahaların arasında bulunan üçgen sahada ısınırken, yaptıkları ısınma çalışması futboldaki ‘dar alanda kısa paslaşmalar’ terimini hatırlatıyor.

Pazar günü 15.00’te Adnan Menderes Stadı 1 No’lu yan sahada Merkez Yeniköyspor-Atça Belediyespor, Yılmazspor-Köprülüspor maçı öncesinde üçgen sahada dört takım birden ısındı. Takımlar, adeta adım atacak yer bulamazken, futbolcular ve yöneticiler buna bir çare bulunmasını isterken, uzun süredir bu durumun sürdüğünü ifade ederken sorunun çözülmesini istedi.

Futbolcular,”Isınmak, maç öncesi önemli. Dört takımın üçgen sahada ısınmaya çalışması çok zor oluyor. Bazen bu sayı 5 ‘e çıkıyor. Ayrıca, sahada rakip olduğumuz takımlar da ısınıyor. Bu konunun yetkililerce çözülmesi gerek”dedi.

Antrenörler de müsabakalar öncesi en az yarım sahada ısınmaları gerektiğine işaret ederken, sıkıntılı olduklarını belirti. . Antrenman konusunda da çoğu zaman sıkıntı yaşadıklarını ifade eden antrenörler, yetkililerden duruma çözüm beklediklerini belirtti.