Didim İş adamları Derneği İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında Dernek üyelerine bilgilendirme semineri düzenledi.

Didim İş adamları Derneği İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında Dernek üyelerine bilgilendirme semineri düzenledi. Seminere DİAD Başkanı Selami Yavaş ve dernek üyeleri katıldı.

Makine Mühendisi ve A sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Kubilay Avlayıcı, 6331 sayılı İş sağlığı ve güvenliği yasasının çıktığını belirterek “Burada iş sağlığı önemli, yasayı uygulamak gerekli. İş sağlığı iş sınıflar 3’e ayrılmış Çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli. Ayrıca işyerlerinde risk analizi, İş sağlığı ve güvenliği ve acil durum eylem planı… 2014 yılı bir geçiş yılıydı ve ceza kesilmedi. Denetlemelerde eksiklikler ve uyarılarda bulunuldu. Gelecek yıldan itibaren artık denetleme için kapınız çalınmayacak. 2015 yılında online denetim yapılacak. Yasal hüküm ve mevzuatlar yerine getirilmeli, getirilmediği takdirde cezalar çok ağır ve işvereni zor duruma düşürecek cezalar mevcut" dedi.

Avlayıcı, yasa kapsamında yapılması gerekenler, dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili detaylı bilgi verdi. DİAD Başkanı Selami Yavaş ise dernek üyelerine İş Sağlığı ve güvenliği kapsamında eğitim veren Avlayıcı’ya katkılarından dolayı teşekkür etti.