Bölgesel Amatör Lig 8.Grup’ta Didim Belediyespor, Balıkesir Büyükşehir Belediyesporu’u deplasmanda 3-0 mağlup ederek, 3 puanı 3 golle aldı.

Balıkesir Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri’nde oynanan karşılaşmayı Didim Belediyespor Başkanı Bedri Altıntaş ile Balıkesir ve Didimli yöneticiler birlikte izledi. Didim Belediyespor taraftar grubu Mavi Şimşekler, her deplasmanda olduğu gibi Balıkesir’de de mavi-beyazlı takımı yalnız bırakmadı. Yağmurlu havada oynanan karşılaşmada sahadan galip ayrılan taraf Didim Belediyespor oldu.

Karşılaşmada ilk etkili pozisyonu ev sahibi takım Balıkesir Belediyespor gerçekleştirirken, gole erişemedi. Didim Belediyespor da üst üste etkili ataklar yaparken, Rıza Bulut’un şutunda top kaleci Onur Çırpan’ın parmaklarının ucuna dokunarak direkten döndü. 27’nci dakikada ceza sahası dışından serbest vuruşu kullanan Ahmet Can Bulut’un kaleye gönderdiği top ağlarla buluştu: 1-0. Golden sonra oyunun hakimiyetini alan Didim takımı ilk yarıda beraberlik golünü arayan rakibine geçit vermedi. İlk yarı Didim’in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Ev sahibi takım ikinci yarıya 2 oyuncu değişikliğiyle başladı. Balıkesirli futbolcuların Didim kalesine gönderdiği etkili şutlara, kaleci Erman Balaman aynı şekilde etkili kurtarışlar yaparak, rakibinin beraberlik golüne izin vermedi. Karşılaşmanın ikinci yarısında da etkili ataklarını sürdüren Didim Belediyespor, iki gol daha buldu. 80’nci dakikada Rıza Bulut’un köşe vuruşundan ortasında Hasan Durmaz topa kafayı vurdu, Salih Kılavuz’un indirdiği topa ise Mehmet Emin vurarak ağlara gönderdi: 2-0. Gol pozisyonunda kaleci Onur Çırpan’a faul yapıldığı gerekçesiyle hakeme itiraz eden Balıkesir oyuncusu Fuat Bican, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor yöneticileri de bu gol pozisyonunda hakeme itirazlarda bulundu. 90’ncı dakikada da sağ kanattan gelen Gökhan Bulut’un pasında Rıza Bulut ceza sahasına ortaladı. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Hasan Durmaz, topu ağlara göndererek, Didim takımının üçüncü golünü kaydetti ve maçın skorunu belirledi.

Sahadan 3-0 galip ayrılan Didim Belediyespor, galibiyet sevincini taraftarlarıyla paylaştı.