Esnaf Kefalet Kooperatifleri Aydın-Muğla Bölge Birliği Yönetim Kurulu Aralık ayı toplantısı Didim Esnaf Kefalet Kooperatifinin ev sahipliğinde Didim’e gerçekleştirildi.

Didim Esnaf Kefalet Kooperatifi binasında yapılan toplantıya Esnaf Kefalet Kooperatifleri Aydın-Muğla Bölge Birliği Başkanı ve Karpuzlu Esnaf Kefalet Kooperatifi (EKK) Başkanı Necip Saraç, Başkan Vekili, Yatağan EKK Başkanı Süleyman Can, Başkan Vekili ve Kuşadası EKK Başkanı Halit Şakar, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri; İsmail Başoğlu (Fethiye), Memduh Gölcük (Köşk), Mehmet Şencan (Marmaris) İlhan Karaman ( Sultanhisar) Sami Zincir (Yerkesik), Cavit Küçük (İncirliova), Refik Karataş (Söke),Hüsamettin Karaşahin (Ortaca) ile, Bölge Birliği Denetim Kurulu üyeleri Celal Özden ( Çine) Üzeyir Gökmen (Dalaman) ile Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Aydın-Muğla Bölge Birliği Başkanı ve Karpuzlu Esnaf Kefalet Kooperatifi (EKK) Başkanı Necip Saraç Aralık ayı toplantısının Didim’de yaptıklarını ve ev sahipliğinden dolayı Didim EKK Başkanı Kubaliç’e ve yönetim kuruluna teşekkür eti.

PLASMAN SIKINTISI

Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç Bölge Birliğini ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken “Kooperatifimizin diğer kooperatiflerin yaşadığı gibi plasman sıkıntımız var. Bize bu ay 200 bin TL plasman gönderilmiş. Ben 2015’in daha sıkıntılı olacağını düşünüyorum inşallah olmaz” dedi.

Aydın-Muğla Bölge Birliği Başkanı ve Karpuzlu Esnaf Kefalet Kooperatifi (EKK) Başkanı Necip Saraç ise, Genel Başkan ile konuyu görüştüklerini belirterek “Didim EKK Başkanımızın dediği gibi 2015 yılının biraz daha sıkıntılı geçeceği tahmin ediliyor. Limitleri biraz düşürmemiz gerekiyor. Çünkü bankaların faiz oranları yüksek biz de ise düşük, o nedenle esnaf bizlere yöneliyor” dedi.

Didim EKK Başkanı Kubaliç ise açıklamasında yardım sandıklarının kapatılmasının doğru olmadığını, yardım sandığında biriken paranın atıl durumda olduğunu belirterek, buradaki paranın en azından esnafa yardımcı olduğunu ifade etti.

Toplantıda bazı EKK başkanları ise yardım sandığında biriken paraların proje içn kullandıklarını ve projelerden elde edilecek gelirin kooperatife az da olsa destek olacaklarına inandığını dile getirdiler.

Konuşmaların ardından toplantı sona ererken Aydın-Muğla Bölge Birliği Başkanı Saraç, Didim EKK Başkanı Kubaliç’e ve yönetimine ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.