Didim Esnaf Odasına kayıtlı Kuaförlerin haftalık tatil gününün belirlenmesi amacıyla Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası öncülüğünde bir toplantı düzenlendi.

Didim’de hizmet veren Esnaf Odasına kayıtlı Kuaförlerin haftada bir gün tatil yapılması konusunda Odaya yönelik talepleriyle ilgili olarak Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası öncülüğünde bir toplantı düzenlendi. Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası 2. Başkanı Metin Destici, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Berberlerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Şerif Erul, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan danışmanı Aslan Balakan ile kuaförler katıldı.

Toplantıda konuşan Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası 2. Başkanı Metin Destici konuşmasında “Burada sorunları çözümü için varız. Kuaför arkadaşlarımızın bizden haftalık izin noktasında bir talepleri var. Bunu ele alacağız ama burada sadece kent merkezi değil Altınkum’da hizmet veren Kuaförlerinde durumu farklı olarak ele almalıyız. Çünkü o bölge yazlık bir yer konumunda olması nedeniyle konumu biraz farklı, bay-bayan kuaförlerde burada birlikte iş yapıyor. O nedenle alacağımız karar herkesi bağlamalı. Sonuçta bu karar yine sizlerle alınacak. Sizler ne derseniz o olacak. Biz oda anlamında bu konuda yardımcı olacağız. Kimseyi kırmadan güçlü bir şekilde karar alıp uygulanması noktasında sizlerin yanınızda olacağımızın bilinmesini istiyorum” dedi.

Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Berberlerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Şerif Erul ise kuaförlerden gelen talep üzerine bu toplantıyı yaptıklarını belirterek “Bizler sizlerin önerilerini ve sorunlarını ele almak ve çözmek için buradayız. Biz sizler kadar berberlerinde temsilciyiz. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Sorunlar hepimizin; örnek verirsek Akyeniköy’de 4 berber arkadaşımızın tatil ve fiyatlar konusunda sıkıntıları vardı. Gittik konuştuk, görüştük, fiyatlar konusunda anlaştılar, haftada bir gün Pazar günü izin yapmaları noktasında anlaştılar ve gayet te memnun kaldılar. Bizler bunlar için varız. Sizlerden de haftalık izin konusunda bir talep geldi. Şu an kuaför arkadaşlarımızın yarısı burada, gelmek isteyip te gelemeyenler oldu. Onlarda tatil noktasında hem fikirler. Burada bu işin 3 ayağı var; Oda, Belediye ve sizler… Sizler bu işi tamam derseniz bu tür bir çalışma yapılacak ve belediyeyle görüşülecek” dedi.

Erul Türkiye genelinde Kuaförlerin ve Berberlerin izin günleri konusunda çalışmalar yaptığını ve her İl’de ayrı kararların olduğunu ifade ederek izin günlerini kuaförlerin belirlemesini ve bir yol çizilmesi gerektiğine değindi.

Toplantıya katılan Kuaförlerin tamamı ortak görüş olarak haftada bir gün tatil yapılması noktasında hem fikir olduklarını beyan ederek, katılım sağlayamayan diğer kuaförlerden de görüş alınması, Oda’nı izin konusunda belediye ile de bu noktada fikir alış verişinde bulunulması noktasında görüş bildirdiler. Toplantıya katılan Didim Esnaf Odası yönetimi ise taleplerin alındığını belirterek önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelinmesi noktasındaki karara destek verdi.