Aydın’ın Didim İlçesinde son 3 günde etkili olan yağışlarda metrekareye 146,4 kilogram yağış düştü. Yağışlar hafta sonunda yerini güneşli havaya bırakacağı öğrenildi.

Aydın’ın Didim İlçesinde Salı günü öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar ilçede zaman zaman etkisini yitirmesine rağmen ara ara etkisini sürdürüyor. Özellikle Salı günü ilçe genelinde şiddetli olan yağışlar günlük hayatı olumsuz etkilemiş, sel ve su baskınları yaşanmıştı. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre de ilçede son 3 günde etkili olan yağışlar dolayısıyla metrekareye toplamda 146,4 kg yağış düştüğü öğrenildi. Meteoroloji İşleri yağışların Cuma gününe kadar yağışların süreceğini hafta sonunda ise yağışlı havalar yerini güneşli havalara bırakacağını açıkladı.

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay yağışlarla ilgili yaptığı açıklamada, gerek sosyal medyadan gerek telefon ihbarlarına anında müdahale etmeye çalıştıklarını söyledi. Meteoroloji verilerine göre Didim’e üç günde olan yağmurun bugüne kadar görülmemiş bir durum olduğunu kaydeden Deniz Atabay, "Önceden süregelen altyapı sorunları sebebi ile istemediğimiz mağduriyetler bu yıl da yaşandı. Vatandaşlarımız bilmelidir yakın gelecekte bu mağduriyetlerin önüne geçebilmek için gerekli çalışmalara başladık. Ayrıca Büyükşehirden ve çevre ilçe belediyelerinden talep ettiğimiz ekipman takviyesinin tam ve zamanında ulaşması sebebi ile de memnuniyetlerimi ve teşekkürlerimi iletiyorum. Allah ilçemizi ve ülkemizi tüm doğal afetlerden korusun” dedi.