Didim Arama Kurtarma Eğitim ve İtfaiyeciler Derneği’nin 12 Kasım Afet Hazırlık Eğitim Günü nedeniyle düzenlediği etkinliğe vatandaşlar ilgi göstermedi.

12 Kasım Çarşamba günü saat 15:00 ila 16:30 saatleri arasında Didim Kent Meydanında yapılan etkinlikte Aydın Büyükşehir Belediyesi Didim İftaiye Amirliği ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, Kızılay, Polis, Jandarma ve Didim Arama Kurtarma Eğitim ve İtfaiyeciler Derneği stant açtı.

Etkinliğe halkın ilgisi az olurken Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, AK Partili Meclis üyeleri Maşallah Subaşı ve Cemal Engil, Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Didim Kent konseyi Başkanı Osman Ayyıldız ile Didim Arama Kurtarma Eğitim ve İtfaiyeciler Derneği Başkanı Veysel Çalımsız katıldı. Kaymakam Yönden tüm stantlar gezip katılımları için teşekkür ederken halkın katılımın ve stantlara olan ilginin az olduğunu ifade ederek neden bu şekilde bir durumun meydana geldiğini sordu.

Didim Arama Kurtarma Eğitim ve İtfaiyeciler Derneği Başkanı Veysel Çalımsız duyurular ve basın yoluyla duyurulmasına rağmen ilginin fazla olmadığını, bundan sonraki çalışmalarda bu hususu dikkat edeceklerini söyledi. Çalımsız etkinliği Düzce Depreminin yıl dönümünde halkı bilinçlendirmek amacıyla yaptıklarını belirterek katılımın az olmasının da kendilerini üzdüğünü söyledi.

Kaymakam Yönden, daha sonra stantları gezip kullanılan teçhizatlar ile ilgili bilgi aldı; çalışmalarını sordu.