Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerinin katılımıyla zeytin hasadı etkinliği gerçekleştirildi. Didimli girişimci Ayşe Karapınar’a ait zeytinlikte yapılan etkinlikte bazı öğrenciler ilk kez zeytinle karşılaştı.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerinin katılımıyla zeytin hasadı etkinliği gerçekleştirildi. Bafa Gölü kenarındaki Didimli girişimci Ayşe Karapınar’a ait 23 dönümlük zeytin arazisinde düzenlenen “Tarladan usta ellere” etkinliğine Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Didim Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Emrah Yıldız, Didim Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsmail Efe, Didim Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören 200 öğrenci katıldı.

Etkinlikle ilgili bilgi veren ADÜ Didim MYO Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Emrah Yıldız, geçen yıl ilkini gerçekleştirdikleri bu etkinliği bu yılda sürdürdüklerini ifade ederek, “Bu senenin sloganı tarladan usta ellere olarak belirlendi. Bu etkinlik ile öğrencilerimizin sınıfta öğrendikleri teorik eğitimlerinin yanı sıra aynı zamanda bu ürünlerin kullanılması ve ellerine kadar gelmesinde geçen zamandaki süreç ile ilgili fikir sahibi olmaları açısından gerçekleştirildi” dedi.

Girişimci Ayşe Karapınar da ADÜ Didim MYO öğrencilerinin etkinliğine yer tahsis ederek katkıda bulunduğunu belirterek, “İlçemizdeki üniversitemiz ile birlikte geçen yıl olduğu gibi bu yıl da zeytin hasadı yapıyoruz. Burada ayrıca stantlar kuruluyor ve öğrenciler okulda öğrendikleri yemek pişirme tekniklerini burada uyguluyorlar. Öğrencileri aynı zamanda doğayla buluşturuyoruz. Katkımız önümüzdeki yıllarda da devam edecek” ifadelerini kullandı.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, öğrencilerin bilgi edinmesi noktasında yapılan çalışmayı önemseyerek öğrencilerin topladıkları zeytinleri belediye olarak alabileceklerini ve Üniversiteye her türlü konuda katkı yapabileceklerini ifade etti.

Etkinliğe katılan Didim Kaymakamı İskender Yönden de etkinliğin üniversitenin aşçılık bölümünde okuyan öğrencilere, zeytinyağının kaynağı olan zeytinin ağacından toplanarak sofraya kadar yağ olarak gelişindeki ilk adımı gösterilmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Kaymakam Yönden, “Öğrencilerimiz Ayşe Hanım’ın bahçesinde zeytinin hasadını yapıyorlar. Öğrencilerimiz arasında daha önce zeytin ağacını hiç görmeyen arkadaşlar var. Bu yüzden bazı arkadaşlarımızın buraya alışması lazım. Öğrencilerimizin bazıları topladıkları zeytinleri satarak ekonomilerine katkıda bulunacaklar, bazıları da evlerinde kullanacak” diye konuştu.