Didim’de yerleşik yabancılardan oluşan Didim Glee Club adlı amatör tiyatro grubu, ilçedeki eğitim kurumlarına katkı sağlamak amacıyla ‘Cinderalla’a adlı oyunu sahneledi.

Didim’de geçtiğimiz yıl Engellilere katkı sağlamak amacıyla ‘Robin Hood’ adlı oyunu İngilizce olarak sahneye koyan ‘Didim Glee Club’ adlı amatör tiyatro grubu bu yılda eğitim kurumlara katkı sağlamak amacıyla ‘Cinderalla’a adlı oyunu sahneye koydu. Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde sahnelenen oyunu Didim Kaymakamı İskender Yönden ve eşi, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız’da izlerken, yabancılara yönelik biletli olarak sahnelenen oyuna yabancılar ilgi gösterdi. İlçede yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar tarafından amatörce hazırlanan ve Yenny Scot’un yazdığı oyuna uygun kostüm ve dekorla sahneye koyuldu. Lee Mc Gowan’ın yönettiği oyun beğeni toplarken, izleyiciler oyunu kahkahalarla izledi.

Oyunu yöneten Lee Mc Gowan Oyun için Eylül ayında bu yana 25 kişilik bir ekipler çalıştıklarını belirterek, “Ben İngiltere’de bu işi profesyonel olarak yapıyorum. Neden Didim’de de bu şekilde bir oyun sergilemeyelim diye düşündük. 2senedir bu tür etkinlikler yapıyoruz” dedi.

Haap Hands Grubu Başkanı Lyn Cole ise Didim Glee Club’ adlı amatör tiyatro grubu bu oyunu hazırladıklarını, oyunun 2 gün sahneleneceğini ve elde edilen gelirin ilçedeki eğitim kurumlarına bağışlanacağını söyledi. Oyunu izlemeye gelen ve yaklaşık 5 yıldır Didim’de ikamet eden Daniel Birch ise, “Oyuna geldik, heyecanlıyız; iyi bir amaç için yapılmış” diye konuştu.

5 Aralık Cuma günü de Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde yabancılara yönelik tekrar sahnelenecek oyunda elde edilen gelirin Eğitim kurumlarında zeka oyunlarına yönelik bir proje için bağışlanacağı öğrenildi.