Didim Ticaret Odası, İş-Kur Söke Merkez Müdürlüğü ve KOSGEB Aydın Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle açılan girişimcilik kursuna katılan 50 kursiyer düzenlenen törenler belgelerini aldı.

Bugün saat 14:00’de Didim Ticaret Odasında yapılan sertifika törenine KOSGEB Aydın Merkez Müdürü Turgut Gözen, İş-Kur Söke Hizmet Merkez Müdürü Cemil Altun, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Erel, Ticaret Odası meclis üyeleri ile kursiyerler katıldı.

Girişimcilik kültürünün ilk olarak Amerika’da ardından Avrupa’da geliştiğini söyleyen Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Yıldırım, 1990’lı yıllarda Türkiye’ye geldiğini ifade etti. Girişimciliğin bir eğitim olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım “Ülkemizde biri devlet üniversitesinde diğer ikisi de özel üniversite de olmak üzere 3 tane 2 yıllık bölümü var. TOBB’un Üniversitesinde ise dört yıllık eğitim veren bölümü var. Yani girişimcilik noktasında gerideyiz” dedi.

KOSGEB Aydın Merkez Müdürü Turgut Gözen ise, gayret sarf eden arayış içinde olanların ve mücadele edenlerin hedefe ulaşabileceğini belirtti. Gözen, kadın girişimcilerin de ev ekonomisine katkısı olduğunda aile hayatının da güzel olacağını ileri sürerek “Bu noktada araştırıcı olmamız lazım. Ülkemizde girişimciliğe çok önem veriyorlar. Bu noktada aldığınız bu eğitimler sizleri daha iyi yerlere taşıyabilir” dedi.

Konuşmaların ardından 50 kursiyere belgeleri verildi; ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.