Didim Ticaret Odası bünyesinde kurulan 9 meslek komitesi, perakende satış hizmeti veren kurumsal ulusal ve uluslar arası zincir şirketlerinin sayılarının sınırlama getirilmesini önerdi.

Didim Ticaret Odası bünyesinde kurulan 9 meslek komitesi, Didim sınırları içerisinde yer alan perakende satış hizmeti veren Kurumsal ulusal ve uluslar arası zincir şirketlerinin sayılarının sınırlama getirilmesini önerdi. 9 Meslek Komitesinin ilk olarak kendi içlerinde bu kararı aldıkları daha sonra 9 meslek komitesinin aldığı karar tek bir karar olarak Didim Ticaret Odası Meclis toplantısına bu öneriyi sundukları öğrenildi.

Didim Ticaret Odasının Aralık ayı Olağanüstü Meclis toplantısında konu ele alınırken Meslek Komitelerinin aldığı kararda, şu ifadelere yer verildi; “İlçemizde oldukça yaygınlaşan gıda kırtasiye elektronik tekstil vb. sektörler de perakende satış hizmeti veren kurumsal ulusal ve uluslar arası perakende zincir şirketlerinin sayılarının ve yaygınlıklarının yerel esnaf ve tacirlere zarar verecek düzey ulaştığı gözlemlenmektedir. Bu durumda daha sıkıntılı boyutlara ulaşmaması için açıldıkları lokasyonlara ve sayılarına belediye ve meslek odaları tarafından sınırlama getirilmesi konusunda yönetim kurulunda karar alınarak belediye meclisine sunulması ve gündem maddesi oluşturulması için tavsiye kararı alınmıştır. İlgili konu hakkında kamuoyu oluşturmak üzere diğer sivil toplum kuruluşları ile görüşülmesi kararı alınmıştır”

“YEREL ESNAFA POZİTİF AYRIMCILIK”

Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım Meslek Komitelerince alınan bu tavsiye kararının önemli olduğunu belirterek “Bu noktada bir yaptırım olmaz ama bir kısıtlama getirilmesi noktasında tavsiye kararı var. Sınırlama getirilir mi bunu dile getirmişler. Bu noktada yapılan harcamaların Didim’de kalması ve pozitif ayrımcılık yapılması noktasında alınmış bir karardır. Bu konuda Kaymakamlık, Belediye ve Esnaf Odası ile ortak bir çalışma yapılması bu konuda yasal çerçevede nasıl ve hangi adımların atılması gerekiyorsa bu konuda bir çalışma yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu noktada kamuoyu da oluşturularak bir çalışma yapılması ve esnafın korunması noktasında bir düşünce oluşmuş” dedi.

Ticaret Odası Meclis Üyeleri Meslek Komitelerinin aldığı bu tavsiye kararına destek verirken, atılacak her türlü adımı destekleyeceklerini dile getirdiler.