Didim Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, üzerinde ticari araç plakası olan esnafların araçlarını değiştirmesi yada yenilemesi noktasında Kooperatif olarak kredi anlamında gerekli desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Didim’de Şoförler ve Otomobilcilere yönelik Büyükşehir Kanunu’na göre değişen mevzuatla ilgili olarak şoförler için bilgilendirme toplantısı düzenlenmiş ve sorunlar ele alınmıştı. Didim’de şoförlere yönelik yapılan bu toplantı sonrasında bazı kararların alındığı bu kararlar arasında üzerinden ticari plaka (P yada M plaka) bulunan esnafların araçların düşük model ise modelini yükseltmeleri, yada üzerinden ticari plakası olup ta aracı bulunmayanların araç almaları, almadıkları takdirde plakalarının silineceği yönünden kararların alındığı öğrenildi.

“ARAÇLARINI YENİLEMEK İSTEYENLERE DE BU NOKTADA DESTEK OLUYORUZ”

Didim Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç ise üzerinde ticari araç plakası olan esnafların araçlarını değiştirmesi yada yenilemesi noktasında Kooperatif olarak kredi anlamında gerekli desteği vermeye hazır olduklarını belirterek “İlçemizde öğrenci taşıyan ticari araçlar ile ticari olarak araç kullanan esnaflarımıza kooperatif olarak kredi noktasında destek olmaya hazırız. Araçlarını yenilemek isteyenlere de bu noktada destek oluyoruz. Esnaf olan bu kişilere Kooperatif olarak yıllık yüzde 5 faizle 5 yıl vadeli olarak ister aylık isterse 3 aylık dönemlerde kredi verebiliriz. Bu konuda bilgi almak isterlerse kooperatifimize gelip bilgi alabilirler” dedi.