Didim Çevre Platformu üyeleri, Mersin’in Gülnar ilçesi Akkuyu mevkiinde yapımı planlanan nükleer santral için Greenpeace’in başlattığı ÇED Raporu’na itirazına destek verdi.

Didim Merkez Postanesi önünden toplanan çevreciler, hazırladıkları itiraz dilekçelerini Mersin Valiliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderdi.

Mersin’in Gülnar ilçesi Akkuyu mevkiinde yapımı planlanan nükleer santral için Greenpeace’in başlattığı ÇED Raporu’na itirazına Didim Çevre Platformu üyeleri de destek verdi. Mersin’de kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’nin ÇED Raporu’na itiraz eden Greenpeace’nin itiraz dilekçesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulurken, örgüt ÇED Raporu’na itiraz etmek isteyenler için itiraz son günü olan 10 Kasım’da tüm duyarlı çevrecileri çağrıda bulunurken Didim Postanesi önünden toplanan DİÇEP üyeleri itiraz dilekçelerini Mersin Valiliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderdiler. DİÇEP adına bir açıklama yapan AKÇED Başkanı Ferda Kılıç Greenpeace’nin itiraz dilekçesine Didimli çevreciler olarak destek verdiklerini, sunulan dilekçelerin ilgili Valilik ve Bakanlıkça dikkate alınmasını istediklerini ifade etti. Açıklamanın ardından çevreciler postaneye girerek dilekçelerini gönderdi.