Aydın Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ile İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü işbirliğiyle Didim’deki muhasebecilere işbaşı eğitim programları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Didim Ticaret Odası Toplantı salonunda yapılan toplantıya İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, Aydın SMMMO Başkanı Fettah Açan, Aydın SMMO Didim temsilcisi Ahmet Karaoğlu, Aydın İŞKUR Eğitim Uzmanı Adnan Gönençer ile Didimli muhasebeciler katıldı. Bilgilendirme toplantısında konuşan İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi İş-Kur tarafından yürütülen işbaşı eğitim programlarıyla ilgili bilgilendirmek amacıyla Didim’de olduklarını belirterek, “İşbaşı eğitim programları 2 kişi çalıştıran bir işyeri 1 kişi bu iş başı eğitim programı kapsamında çalıştırabilecek. Bu sayı işverenin çalıştırdığı Sigortalı işçiye göre değişiyor. İşbaşı eğitimlerinde bu kişilere bizler günlük 25 TL ücret ödüyoruz. İlk çıktığı halde uygulanan cezalar kalktı. Geçtiğimiz yıl 1400 kişi bundan yararlandı. Bu yıl bu rakam 950 civarında, yılsonuna kadar bu rakamın bine çıkmasını hedefliyoruz. Bu noktada ülkemizde en temek sorun insan sorunu; bu vasıflı insan sorunu. İşyerleri kalifiyeli eleman sıkıntısı yaşıyor. Bu işbaşı eğitim programları da buna katkı sağlıyor” dedi.

Aydın İŞKUR Eğitim Uzmanı Adnan Gönençer ise çaycılık ve temizlik işleri dışında kalan ve vasıf taşıyan işler için bu eğitim programının kullanılabileceğini belirterek “Çalışan bu kişilere Genel sağlık sigortası kapsamında iş ve Meslek hastalıkları sigortası yapılıyor. İş başı eğitiminde bu kişilerin sigortaları diğer işçilerin sigortası gibi ödenmiyor ve işlenmiyor. Bu noktada siz muhasebecilerin mükelleflerine bilgi vermesi ve işlemlerini nasıl yapılacağı anlaması açısından bugün buradayız” dedi.

Gönençer İş başı eğitim programının içeriğiyle ilgili olarak muhasebecilere bilgiler verdi.