“Haydi Kuşları İzleyelim” projesi kapsamında 2015 Mart ayında Romanya’ya gidecek olan Esra Karakaya Anadolu Lisesi Çevre Kulübü öğrencileri Tema Vakfı ve çalışmaları hakkında bilgi almak için Tema Didim Temsilcisi Faruk Haksal’ı ziyaret etti.

Esra Karakaya Anadolu Lisesi Çevre Kulübü öğrencileri "Haydi Kuşları İzleyelim" (Comenius Projesi Let’swatch The Birds) etkinliği kapsamında 15 günlük Romanya gezisi öncesinde Tema Didim Temsilcisi Faruk Haksal’ı ziyaret etti. Çevre Kulübü öğrencileri Berfin Evin, Aleyna çetinel, Alp Efe, Merve Özdoğan ve Eflal Karamıklıoğlu Romanya’daki ziyaretlerinde TEMA Vakfı’nı ve çalışmalarını anlatmak istediklerini belirterek TEMA Didim Temsilcisi Faruk Haksal’dan bilgi aldı

Haksal, Gençlerin çevreye duyarlılığı ve bu bilinç çerçevesinde araştırmacı olmalarından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek karşılıklı soru-cevap şeklinde bilgiler verdi.

Ziyarette Ülkemizde her yıl 743 milyon ton toprağımızı erozyonla kaybedildiğinin altı çizildi ve toprağa sahip çıkmanın en önemli çevre değeri olduğunun belirtildi. TEMA Vakfı Didim Temsilci yardımcısı Ferda Kılıç da Çevre Kulübü öğrencilerine TEMA Vakfını tanıtan, çevre bilincini geliştiren dijital ortamda kaydedilmiş çeşitli dokümanlar verdi.