Nazilli’de görüntü kirliliğine neden olan, trafik ve yaya güvenliğini tehdit eden duba, reklam tabelası ve yelken bayraklar toplanıyor.

Nazilli’de çarşı, cadde, bulvar ve sokaklarda görüntü kirliliği sağlayan, trafik güvenliği ve yaya güvenliğini tehdit eden duba, reklam tabelası ve reklam bayrakları Nazilli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince kaldırılıyor. Kaldırımlarda yürürken zorluk çeken vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetler ve 2918 sayılı Trafik Kanunun Zabıta talimatnamesi ve ilgili Kanunun vermiş olduğu yetkiye dayanarak tabelaların toplanması ile görüntü kirliliği engellenirken trafik ve yaya güvenliği de sağlanmış oluyor. Zabıta Müdürü Erkan Özdemir, reklam çalışması yapacak işletmelerin belediyeye müracaat etmesini isterken, yasalara ve kent estetiğine uygun olmayan şekilde ilçenin çeşitli noktalarına konulan tabelaların bundan sonra da kaldırılacağı ve bu tabelaları koyan işletmelere ise cezai işlem uygulanacağını açıkladı.

Daha önce de kaldırım işgalleri konusunda önlemler alındığını ve bu alınan önlemlere uymayan esnaflara gerekli uyarı ve cezai işlemlerin yapılmaya devam ettiğini belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Kaldırım, cadde ve yollara tabela, duba reklam bayrakları ve kendi kafasına göre trafik hunisi koyan esnaf önce uyarılıyor, uyarıyı dikkate almayan esnafın tabela, duba ve hunileri Zabıta ekiplerimiz tarafından toplanıyor. Özellikle şehir merkezinde oldukça fazla olan tabelalar görüntü kirliliğinin yanı sıra kaldırım ve sokak trafiğini engelliyor. Kaldırımlardaki ve sokaklardaki işgalleri önlemek amacıyla, görüntü kirliliği oluşturan, ayrıca şiddetli rüzgar ve fırtınalı günlerde halkın can güvenliğini tehdit eden ve gelişi güzel bir şekilde yerleştirilen reklam tabelaları ve totemler Zabıta Müdürlüğümüzün kontrolünde, belediyeye bağlı ekiplerimiz tarafından kaldırılıyor” dedi.