Efeler Belediye Meclisi Aralık ayı ilk toplantısı, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özkcan başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıya belediye meclis üyelerinden Evrim Karakoz, Yusuf Temel, Regaip Sarı, Özcan Petekkaya, Hulusi Şahinci ve Rıza Posacı mazeretli olarak katılmadı. 19 gündem maddesinin görüşülerek gerekli komisyonlara havale edildiği toplantı sonunda 2 tane gündem dışı madde gündeme alınarak görüşüldü.

SÜMRAN ÜNAL İSTİFA ETTİ

Efeler Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP’li Belediye Meclis Üyesi Sümran Ünal, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 54’üncü maddesi gereğince kurulan Ulaşım ve Engelliler Komisyonu üyesi olan meclis üyesi olarak görev yapmakta iken, 27 Kasım 2014 tarih ve 29188 sayılı resmi gazetede yayınlanan Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin, 10’uncu maddesinin 2’inci fıkrası gereğince komisyon üyeliğinden istifa etti. İstifa sonrası, Ünal’dan boşalan komisyon üyeliğine CHP’li Belediye Meclis Üyesi İsmail Türkbay getirildi.

Ünal’ın istifa nedenini açıklayan Efeler Belediye Başkanı Özakcan, "Kısa bir süre önce Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nde gerçekleştirilen bir değişiklik ile belediye başkan vekillerinin komisyonlarda görev almaması hükmü dolayısıyla Sümran hanım, komisyon üyeliği görevinden istifa etmek zorunda kaldı" dedi.

Efeler Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ikinci toplantısı 4 Aralık Perşembe günü Efeler Belediyesi hizmet binası meclis salonunda saat: 18.00’da gerçekleştirilecek.