Efeler Belediye Meclisi Kasım ayı ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Efeler Belediyesi Başkan Vekili Halis Günday başkanlık etti.

Efeler Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya MHP’li meclis üyeleri Savaş Akçöltekin ve Mustafa Tolan mazeretli olarak katılmadı. Toplamda 11 madde görüşülen meclisde, 7 tane de ek gündem maddesi gündeme alınarak gerekli komisyonlara görüşülmek üzere havale edildi. Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın il dışında olması nedeniyle, meclis toplantısına belediye başkan vekili Halis Günday başkanlık etti.

DENİZLİ’NİN BEKİLLİ İLÇESİ İLE KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANACAK

Toplantı gündeminin 5. maddesinde yer alan ’5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesi P fıkrası gereğince, Denizli ili Bekilli ilçe belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalanmak üzere Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’a yeki verilmesi hususu’ görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Başkan Özakcan’a kardeş şehir protokolü imzalanması için yetki veren meclis üyeleri Bekilli ilçesini ziyaret etmek istediklerini belittiler.

POSACI’DAN ’MECLİS GÜNDEMİ’ ÇIKIŞI

Toplantı sonunda söz alan AK Partili meclis üyesi Rıza Posacı, belediye meclis toplantılarında meclis gündem maddeleri sayısı kadar ek gündem maddesinin görüşülmek istenmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Her meclis toplantısında en az meclis gündem maddesi kadar, ek gündem maddesi görüşüyoruz. Gündem oluşturulurken daha dikkat edilmesini rica ediyorum. Meclis üyeleri olarak meclis gündemini bir kaç gün önceden öğrenebiliyoruz. Ek gündem maddesi görüşülmesi durumunda ancak mecliste öğrenme şansımız oluyor, maddeler üzerinde gerekli değerlendirmeleri yapamıyoruz" ifadelerini kullanarak meclis gündemi hazırlanmasında daha dikkatli olunmasını istedi.