Türkiye’nin Ege Denizi kıyısın da yer alan Yunanistan’ın Leros Adası Belediye Başkanı Mischalis Kolias ve beraberindeki heyet 3 günlük Didim ziyaretlerini tamamladı.

İlçeye 3 günlük ziyarete bulunan heyete duydukları memnuniyeti belirten Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, komşu Leros adası ile Didim’in kardeş şehir olması yönünde yeni adımların atıldığını, ileriki günlerde kendisinin de Leros adasını ziyaret edeceklerini ifade etti.

Atabay, Kos - Leros ve Didim’i de kapsayan karşılıklı feribot programların olduğunu, bunu olgunlaştırmaya çalıştıklarını ve Mayıs 2015 tarihi itibarı ile seferlerin başlayacağını kaydetti.

Leros Belediye Başkanı Mischalis Kolias da, Didim’de kendilerini bağlaya manevi değerlerin yer aldığını ifade ederek, İkinci kezdir Didim’e geldiklerini ve İlkinkine ebeveynleri ile gelerek Hisar Mahallesi’nde (Eski Yoran) atalarına ait taş evlerini gezdiğini ve orada duygusal anlar yaşadığını söyledi.

Kolias’ın Didim kökenli olduğu ve ataları 1924 yılında Türkiye- Yunanistan arasında yapılan mübadele sonucu Yunanistan’a geçtikleri belirtildi.

Yunanistan Sosyal Halk Partisi eş başkanı tercüman Sami Payzanoğlu, işadamlarının da yer aldığı ziyaretin olumlu geçtiğini kaydederek, iki kardeş şehir arasında karşılıklı hem ticari hem kültürel alanda çalışmalar yürütülmesinin amaçlandığını belirtti.