Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, engelliler adına bağış toplayan, satış yapan kişilere karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği (DİYED) Başkanı Bedri Altıntaş, Didim sokaklarında Engelliler adına dergi ve kartpostal satarak bağış toplayan kişilere karşı Didim halkının dikkatli olması konusunda çağrıda bulundu. DİYED’e kayıtlı bine yakın engelli bulunduğunu ifade eden Dernek Başkanı Altıntaş, engellilere katkı sağlamak amacıyla dernek tarafından zaman zaman etkinlikler düzenlediklerini ve ayrıca Derneğin gönüllü destekçilerinden oluşan Sevgi Gönülleri gurubu aracılığı ile kermesler düzenlediklerini belirtti.

Son zamanlarda engelliler adına bağış toplayan ve satış yapan kişilerin artış gösterdiğine dikkat çeken Altıntaş “Didim dışından gelen bu kişilere karşı dikkatli olalım. Didim ve Yöresi Engelliler Derneği’nin kayıtsız ve makbuzsuz bir çalışması olmamaktadır. Bu tip kişiler toplumumuzun hassas duygularını sömürü amacıyla engellilerin adını kullanmaktadırlar. Bu kişilere yapılan bağışların derneğimizle ve herhangi bir engelli bireyle bağlantısı yoktur” diyerek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Vatandaşların bu tip durumlarda emniyet ve zabıtayı arayarak şikayetçi olmasını isteyen Altıntaş, Derneğe katkı sunmak isteyen vatandaşların Efeler Mah.1302 Sokak No:1 Didim adresinde bulunan dernek binasını ziyaret ederek veya 0256 813 39 59 numaralı telefonu arayarak bilgi alabileceğini belirtti.