Aydın’da faaliyet gösteren engelli dernek başkanları, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret etti.

Tüm engelli dernekleri adına ziyarette konuşan Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nu dernek başkanlarıyla birlikte ziyaret ettik. Engellilerimizin en büyük sıkıntısı ulaşım. Özel halk otolarından görme ve fiziksel engeli olan arkadaşlarımız istifade edemiyor. Toplumsal kaynaşma adına da sıkıntı veren bir durum. Bazı illerde sesli durak sistemi ile birlikte araçlarda engellinin kolayca inip bineceği bir sistem yaratılmış. Bizimde bununla ilgili dernek olarak bir müracaatımız oldu. Kentimizde engellilerimizin de kolaylıkla ulaşımı sağlayabileceği uygulamaya geçileceğini düşünüyorum. Zaten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu, her zaman engellilerin yanında, sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini uyguluyor. Verdiği desteklerden dolayı tüm engelli vatandaşlarımız adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyorum" dedi.

Engelli vatandaşların önündeki tüm engelleri kaldırmak adına tüm güçleriyle çalıştıklarını ve Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşların her zaman yanında olduğunu belirten Başkan Çerçioğlu da, engelli derneklerine çalışmalarında başarılar dileyerek ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti.