Aydın’da düzenlenen Tekerlekli Sandalye Balsektbol maçında federasyon tarafından sporcularla dalga geçer gibi maç saati yazılması sporcuları üzdü. Maçın başlangıç saati takımlara 11:00, hakemlerde ise 13:00 olarak yazılınca adeta saat krizi yaşandı. Engelliler yaşanan duyarsızlığı tepki gösterdi.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Ligi A. Grubunda oynanan Aydın Engelliler Spor Kulübü ile İstanbul Küçükçekmece Dostluk Kulübü maçı öncesinde maç saati krizi yaşandı. Federasyon tarafından hakemlere ve takımlara maç saati farklı bildirilince 2 saat maçın oynanmasını bekleyen engelli sporcular skandala imza atan federasyon yetkililerine isyan etti.

Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu’ndaki Aydın Engelliler Spor Kulübü ile İstanbul Küçükçekmece Dostluk Kulübü maçının saati takımlara 11.00’de, hakemlere ise 13.00 olarak bildirildi. Maç için saat 10.00’da salona gelen iki takımın oyuncuları, ısındıktan sonra maçın başlamasını bekledi. Ancak maçın hakemleri sahada olmayınca büyük bir şaşkınlık yaşandı. Bedensel Engelliler İl Temsilcisi Tezcan Narşap, Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’ı telefonla arayıp durumu bildirdi. Akın’ın Türkiye Engelli Basketbol Federasyonu yetkilileriyle görüşüp maçın saati konusunda bilgi alırken takımlara ve hakemlere maç saatinin farklı bildirilerek büyük bir skandala imza atıldığı ortaya çıktı.

Aydın Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Güler, engelli sporculara değer verilmediğini belirterek, “Bu sporcular özel insanlar. Spor yaparak hayata tutunuyorlar. Onlara sporda kolaylık sağlanması gerekirken daha zorluk çıkarılıyor. Bu maçın saati bize 11.00 olarak bildirildi. Sahaya geldik hakemler ortada yok. Maç saati 13.00’da diye bildirildiği için hakemler salona gelmemiş. Sabah 11’de maç yapılacağı için saat 07.00’da kalktık. Normal insanlar gibi hazırlanıp salona gelebilen insanlar değiliz. Engelli sporcularımız tekerlekli sandalyelerine binip araçla buraya gelip maça çıktı. Maçın başlamasına az süre kala maçın 2 saat sonra oynanacağını öğrendiler. Bu sporcular nasıl motive olacaklar, ısındıkları için sağlık açısından da problemleri ortaya çıkacak. Bizden sorumlu olan federasyon bu kadar basit bir hataya imza atamaz. Bu bir skandaldır. Futbol Federasyonu’nda bu olsa çok büyük tepkiler gelir” dedi.

Bedensel Engelliler İl Temsilcisi Tezcan Narşap ise, “Tamamen bir ciddiyetsizlik görüyorum. Federasyon temsilcileri seçim kaygısına düşmüşler. Bundan dolayı bu engelli sporcuların durumu hiç önemli değil onlar için. Hakemlerin paralarını zamanında vermiyorlar, biz deplasmanlara giderken federasyon tarafından harcırah ve yolluğu ödeniyordu. Şimdi bu yok. Sezonu komple parasız geçiriyoruz. Federasyon temsilcileri yurt dışına gidiyorlar. Engelli sporcuların emeklerine yazık oluyor” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Her iki takımın oyuncuları maçın 13.00’da oynanacağını öğrenince çay içerek maçı bekledi. Hakemlerin gelmesiyle maç saat 13.00’da başladı.