Nazilli Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 21-26 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında yeni okullarına ilk fidanları dikti.

Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kız öğrencileri tarafından 21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle okula ait olan araç park yerine Fıstık Çamı fidanı dikti. Okulun Çevre Kulübü öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen Fıstık Çamı dikiminde öğretmenler öğrencilere yardımcı oldu. Fidanların can suyunu ise öğrenciler kendi eliyle verdi. Orman İşletme Müdürlüğünün katkılarıyla temizlenen alana 30 adet Fıstık Çamı dikildi. Fidan dikimine Okul Müdürü Alaaddin Özdemir, Müdür Yardımcısı Ayşen Eker, öğretmenler Sibel Canan, Özgün Funda, Aydın Ayşen, Çelen Dilek Katkıcı ve Çevre Kulübü üyesi öğrenciler katıldı.

Amaç, dünya oksijenine katkıda bulunmak ve okulu yeşillendirmek

Öğrencilere çevre bilincini oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Alaaddin Özdemir, “Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, Çevre Kulübü öğretmen ve öğrencileri, 21-26 Mart Orman Haftasını kutlamak amacıyla, Orman İşletmesi Müdürlüğünün vermiş olduğu fıstık çamlarını okulun park alanındaki bölümü temizleyerek dikmişlerdir. Hem gençlerimizde çevre bilinci oluşturmak hem de dünya oksijenine katkıda bulunmak için böyle bir etkinlik düzenlendi” dedi.