Kuşadası Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, Projelerini tanıtmak üzere Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile bir araya geldi.

Kuşadası Belediyesi encümen salonunda gerçekleştirilen toplantıya, çoğu üniversite öğrencisi 30 genç katıldı. Gençlik Meclisi başkanı Mehmet Gürkan, gençlerle yaptıkları toplantılarda, üzerinde tartışarak tespit ettikleri projeleri anlattı. Belediye Başkanı Özer Kayalı, kent yaşamına katkıda bulunmak isteyen gençlerin hayata geçirecekleri projelere katkı vereceklerini söyledi.

Kuşadası’ndaki yeme içme sektöründe hizmet veren işletmelerin büyük bölümünde hijyen sorunu yaşandığını gözlemlediklerini söyleyen Gençlik Meclisi Başkanı Gürkan, “İlk projemiz ’Beyaz Zambak’ Kuşadası’nda en büyük problemlerden biri yeme-içme sektöründeki işletmelerin mönülerinin zayıflığı ve hijyen kurallarına önem vermemeleri. Tüm işletme sahipleri bir araya getirilip, bilgilendirme ve bilinçlendirme yapılabilir. Bir diğer projemiz ’Mavi Mikrofon’ Bu projeyle sokaktaki insanlarla videolu röportajlar gerçekleştirip sokağın isteklerini dinleyeceğiz. Sokaklara 3 boyutlu resimler çizmek, 19 Mayıs’ta gençlik festivali yapmak istiyoruz. Festivalin, Zeytinli Rock festivali gibi olmasını plandık. Sokaklara şehre yakışan kültürel ve sanatsal sokak tabelaları yapılmalı” dedi.

Gençlik Meclisinin projelerini büyük ilgiyle dinleyen Başkan Kayalı, “Beyaz Zambak” Projesinin hayata geçirilebileceğini, işletme sahipleriyle bir toplantı yapılabileceğini söyledi. Kayalı, “Dile getirilen projeler çok güzel projeler. Gençliğin Kuşadası’na kendi penceresinden bir değer katması, projeler üretmesini çok önemsiyorum. Dile getirilen tüm projeleri, belediyemizin olanakları ölçüsünde destekleyeceğiz. Kent Konseyi Gençlik Meclisinin önerilerini dikkate alacağız” dedi.