Ülke genelinde her geçen gün artan iş kazalarının önlenebilmesi için kurumlar da tedbirleri artırdı. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği yasası kapsamında Germencik Belediye’si çalışanları sağlık taramasından geçirilip iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda bilgilendirildi.

Ayyıldız OSGB İş Yeri Hekimi tarafından gerçekleştirilen taramada belediye çalışanları akciğer grafisi, hemogram, kolesterol, odiyometri, şeker ve solunum fonksiyon testlerinden geçirildi. Belirli zamanlarda periyodik olarak yapılacak sağlık taramaları ile çalışanların sağlıklarının da takibinin yapılacağı belirtildi.

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek “Halkımıza en iyi hizmeti verirken, hizmeti sunduğumuz çalışanlarımızın da gerek sağlıklarını korumak gerekse güvenli çalışmalarını sağlamak için yasanın emirlerini de yerine getirmeye çalışıyoruz. Belediye olarak yaklaşık 90 çalışanımız sağlık taramasından geçti. Çalışanlarımızın sorumluluklarının yanı sıra, karşı karşıya bulundukları tehlike ve risklerden korunmaları için alınması gereken tedbirler konusundaki bilgileri de tazelemiş oldu” diye konuştu.

Sağlık taramasından geçen çalışanlara iş sağlığı ve iş güvenliği konusunun önemini anlatan Ayyıldız OSGB iş yeri hekimi Figen Kasap, güvenlik tedbirlerinin hiçbir zaman ihmal edilmemesini istedi.

Ayyıldız OSGB Genel Müdürü Muharrem Demirbilek ise meydana gelen iş kazalarının büyük çoğunluğunun gerekli tedbirin alınmamasından kaynaklandığını belirterek “Ülkemizde iş kazalarının temel sebebi ihmal ve tedbirsizlik. Gerekli tedbir alındığında kaza meydana gelse bile neticesi bu kadar acı olmaz. Bu nedenle çalışanlarımızın ‘Önce İş Güvenliği ‘ anlayışını ilke edinmesini sağlamak istiyoruz” diye konuştu.