Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, zeytincilikte organik tarımın uygulanmasını hedeflediklerini belirtti.

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim’de yayın yapan Gazete2000’e nezaket ziyaretinde bulundu. Gerçekleşen ziyarette sayfa editörü Hüseyin Çetinkaya ve muhabir Canan Bozkurt da hazır bulundu.

Gazete2000 imtiyaz sahibi M.Kemal Özgörsoy, ziyaretten duyduğu memnuniyetini belirterek, Didim Ziraat Odası kuruluşundan bu güne ilçe tarımına önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti.

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, yerel basın gerek kamu kurumların gerek sivil toplum kuruluşların gerekse halkın, gözü, kulağı ve sesi gibi olduğunu belirterek, kamuoyunu bir şekilde bilgilendirerek önemli hizmetlerde bulunduğunu söyledi.

Gökdemir, Didim ilçesi tarım da önemli bir notaya geldiğini ifade etti. İlçede zeytincilik önemli bir potansiyel teşkil ettiğini ve ilçe genelinde bir milyon’a aşkın zeytin ağacının olduğunu belirten Gökdemir, “Didim de iyi tarım uygulaması sürdürülmektedir. Geçen yıl iyi tarım uygulamasına geçen çiftçi sayısı 80 civarın da iken, bugün 240 çiftçiye ulaştı. Hedefimiz, Zeytincilikte organik tarım uygulamasıdır” dedi.

İyi tarım uygulaması devam ederken organik tarıma geçilmesinin hedeflendiğini, ilçede düzenlenen Zeytin Festivalinin yöre zeytinciliğinin tanıtımı’nda önemli katkılar sağladığını kaydeden Gökdemir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ziraat Odaları ve Aydın Ticaret Borsası ile ortaklaşa bölgenin zeytin ve zeytinyağının kalitesinin artırılması için çiftçi eğitim çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.