Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine Ebru sanatını tanıttı.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün yürüttüğü ‘Kütüphaneyi Seviyorum - Library. I love it’ Avrupa Birliği projesi kapsamında İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğüyle işbirliği içinde düzenlenen Ebru etkinlikleri öğrencileri ağırlamaya devam ediyor.

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün koordinesinde Türkiye ile birlikte Polonya, İspanya, İtalya, Finlandiya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya’nın ortak olarak yer aldığı Kütüphaneyi Seviyorum projesi kapsamında düzenlenen Ebru etkinliği, ilkokul öğrencilerinin ardından Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileriyle birlikte gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesi işbirliğiyle düzenlenen Ebru atölye çalışmasına öğretmenleri Mehmet Akkaya ve Emine Fida Rüzgar rehberliğinde katılan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ebru sanatının inceliklerini öğrendi. Misafir öğrencilere geleneksel Türk süsleme sanatlarından olan Ebru ve kütüphane hakkında bilgiler verildi.

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin kendi Ebru motiflerini oluşturduğu etkinliğe Kültür ve Turizm Müdürü İl Nuri Aktakka, İl Halk Kütüphanesi Müdürü İhsan Can, Müdür Yardımcısı Ayşen Öçalan, Kültür ve Turizm Müdürlüğü AR-GE biriminden Okan Karagöz, Fatih Akbaba ve diğer savetliler katıldı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, gençlerle Ebru sanatının öğretiliği etkinliğe destek veren Aydın Halk Eğitim Merkezi öğreticisi Songül Ikis’e teşekkür etti.