Aydın Hale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Halil Durak ’Biz de Varız’ gençlik projesi kapsamında Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili’yi ziyaret etti.

Osman Yozgatlı ve Ovaeymir mahallelerinde öğrencilere ücretsiz eğitim hizmeti sunduğu okuma salonu hakkında bilgi verdi. Dernek Başkanı Durak, hayırseverlerin açtığı dernek bünyesindeki okuma salonumuzda okuyan yüzlerce öğrencinin Türkiye’nin farklı yerlerinde en güzel okulları kazandığını ve iyi bir geleceğe imza attıklarını söyledi. Dernek olarak vefalı hayırseverlerin maddi ve manevi destekleriyle Aydın merkezinde ve birçok ilçesinde eğitim, kültür ve sosyal faaliyetler bakımından çok önemli hizmetler yaptıklarını belirten DURAK, "Çocuklarımızı, istikbalimizi omuzlarında bayraklaştıracak gençler olarak görüyoruz ve bu amaçla dershaneye gidemeyen yüzlerce öğrenciye ücretsiz ders takviye kursu vermekteyiz." dedi. Okuma salonlarında eğitimin yanı sıra il dışı ve il içi gezi programları, piknikler, yaz kursları, Kur’an kursları ve sportif programlarla çocukların her yönüyle faziletli, erdemli ve çalışkan insan olarak geleceğe hazırlamanın gayreti içinde olduklarını anlatan Durak, "Yüzlerce öğrenciyi Türkiye’nin ve Aydın’ın en güzel okullarına en yüksek puanlarla yerleştirmeyi , daha çok okuma salonu ile daha çok öğrenciye hitap etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Kaymakam Sevgili, ’’Faaliyetlerinizi takdirle karşılıyor, okuma salonunda görev yapan öğretmenlerin, idarecilerin büyük fedakarlıkla hizmet ettiğini ve başarıların devamını ümit ediyoruz" diye konuşarak en kısa sürede kurumu ve öğrencileri ziyaret edeceğini belirtti.