Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’nu makamında ziyaret ederek projeleri için destek istedi.

Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret etti. 11 Ekim’de yapılan seçimin ardından göreve gelen Kadın Meclisi yeni yönetimi ziyaretlerine başladı. Kadın Meclisi ilk ziyaretini kadın belediye başkanı olması sebebiyle Özlem Çerçioğlu’na gerçekleştirdi.

Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, seçildikleri günden bugüne ekip arkadaşlarıyla birlikte çok büyük bir heyecanla çalıştıklarını ifade etti. Başkan Çerçioğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kadın Meclisi üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. Aydın’daki kadınların sorunlarına çareler üretmek için yapılacak tüm çalışmalarda ve projelerde kadın meclisinin yanında olduğunu ifade eden Çerçioğlu meclis üyeleriyle deneyimlerini de paylaştı. Ortak projelerde Büyükşehir Belediyesi olarak elinden gelen gayreti seve seve göstereceğini ifade eden Başkan Çerçioğlu bazı tespitlerde bulunarak bu alanlarda birlikte güze şeyler yapılabileceğine dikkat çekti.

Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak 11 Ekim Cumartesi günü yapılan seçimle göreve geldiklerini belirten Başkan Gülsevil Ergünoğlu, o günden bugüne meclisin yaptığı çalışmalar ve tespitlerle ilgili Başkan Çerçioğlu ile görüş alışverişinde bulundu. Kadın Meclisi’nin mahallelerde kurmayı planladığı Kadın Dayanışma Merkezleri hakkında bilgi veren Ergünoğlu Girne Mahallesi’nde daha önce aş evi olarak kullanılan bina ile Çeştepe yolu üzerinde bulunan belediyeye ait binayı ve diğer mahallelerde bu durumdaki yerleri bu projede kullanmak için Başkan Çerçioğlu’ndan istedi. Buralarda mahallelerde yaşayan kadınlar için çeşitli meslek edindirme kursları açmayı planladıklarını söyleyen Ergünoğlu bu merkezler için Başkan Çerçioğlu’ndan da destek istedi. Bu binaları yaşayan merkezler haline getirmek istediklerini belirten Ergünoğlu, kadınlar için nefes alacakları mekanlar, meslek edinecekleri, bir arada toplanacakları alanlar oluşturmak istediklerini söyledi.

Kadın ve çocuklarla ilgili belediye olarak yaptıkları çalışmaları ve burada kazandıkları deneyimleri de paylaşan Başkan Çerçioğlu, projeyi çok beğendiğini ifade etti. Çerçioğlu söz konusu binaların böylesine büyük çapta işler için küçük kalacağını ifade eden Çeçrioğlu, bu proje için daha büyük alanlara ihtiyaç duyulacağını ifade ederek bu konuda yapılabileceklerle ilgili çözüm önerileri sundu. Büyükşehir Belediyesi ile ortak yapılabilecek, kısa vadede hayata geçirilebilecek projelerle ilgili de seçenekler sunan Başkan Çerçioğlu, Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaretin sonunda Başkan Çerçioğlu’na çiçek takdim eden Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu, her biri kendi alanında çok büyük işler başarmış çok çalışkan bir ekiple çalışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Sizden aldığımız pozitif enerji bize güç kattı. Arkadaşlarımızla çok büyük projeler üzerinde çalışıyoruz. Herkesin desteğine ihtiyacımız var. Sizden aldığımız enerji ve olumlu bakış açısı bizim için çok önemliydi. Ben arkadaşlarım adına size çok teşekkür ediyorum. İnşallah birlikte Aydın için Efeler için çok büyük işlere imza atarız”