Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına yönelik elde edilen kazanımların tek adresinin Sağlık-Sen olduğunu belirtti.

Sorunların çözümü ve taleplerin kazanıma dönüşmesi için mücadele ettiklerini ifade eden Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, sendika olarak sorunlardan beslenen değil, sorunları çözen bir anlayışta olduğumuzu söyledi. Bu şekilde sayısız sorunun çözüldüğünü ve kazanıma dönüştüğünü belirten Karaer; “Yıpranma payını biz talep ederken, bunu ağzına alamayanlar, şimdi de bundan kendilerine pay çıkarmaya çalışıyor. Biz, talep ettik, sözünü aldık, mücadelemizi sürdürdük ve en kısa sürede hayata geçmesini sağlayacağız” diye konuştu.

Lisans tamamlamanın da Sağlık-Sen’in önemli bir kazanımı olduğunu söyleyen Baki Karaer, bunun bir meslek grubuna yönelik çıkmış özel bir uygulama olması sebebiyle ayrı bir anlam kazandığını kaydetti. Lisans tamamlama talebimiz gerçekleştiğinde, bazı sözde sendikaların, değersizleştirme adına bazı açıklamalarda bulunmasına karşın, ilk başvuruyu yine onların yaptığını söyleyen Karaer, “Talep ediyoruz, ‘hayal’ diyorlar. Çünkü bizim taleplerimize onların hayalleri yetişemez. Kazanıma dönüştürüyoruz, sahiplenmeye çalışıyorlar. Emek hırsızlığı yapıyorlar. Emeğimize sahip çıkalım, emeğimizin değersizleştirilmesine izin vermeyelim. Lisans tamamlama bazı aksaklıklarla hayata geçti ancak Sağlık-Sen olarak bu sorunlar çözülene kadar bunun peşini bırakmadık. Üst öğrenim sayılmayan bölümler de bunlardan biri. Bütün mağduriyetler sona erene kadar çalışacağız” şeklinde konuştu.

Toplu sözleşme döneminin yaklaştığını hatırlatan Baki Karaer, şöyle konuştu: “Amacımız çalışanların yüzünü güldürecek sonuç ve kazanımlara imza atmak. Sağlık-Sen Genel Merkezimiz taleplerimizi çalışanlar ve teşkilatların görüşleriyle belirleyecek. 657 sayılı kanun, çağın ihtiyaçlarına göre düzenlenmelidir. Ancak, kamu görevlilerinin iş güvencesine dokunulmamalıdır. Bu, bizim kırmızı çizgimizdir. Yapılacak düzenleme ile, kamudaki farklı statüdeki istihdamlar sona ermeli, bütün sözleşmeliler kadroya alınmalıdır. Kamudaki tek ayrım, memur ve işçi şeklinde olmalıdır”