Karpuzlu’nun en önemli sıkıntılarından biri olan çöp ve çevre sorununun çözümü için çalışmalara başladı. İlçede yaklaşık 30 yıldır vahşi depolama sonucu oluşan çöp dağı belediye ekipleri tarafından temizlenmeye başladı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makineleri ve kamyonlar Karpuzlu’ya giderek Kovandere Mevkii’nde oluşan ve çevreye de ciddi rahatsızlık veren çöpleri alıp Aydın’daki çöp deponi alanına taşımaya başladı. Adeta çöpten dağ oluşan bölgenin temizleneceği ve bundan sonra da çöplerin Aydın’da taşınacağı belirtildi.

Karpuzlu’nun en önemli sorunlarından birinin çöp olduğunu ve artık vahşi depolamanın yakışıksız bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, “Karpuzlu’nun çöpü yaklaşık 30 yıldır bu alanda toplanıyor. Vahşi depolama maliyeti düşük ve ekonomik gözükse de çevre ve sağlık açısından oldukça sıkıntılı. Gerek kötü koku, gerekse çevreye verdiği zarar nedeniyle seçim çalışmalarım sırasında halkımıza “Bu rezalete son vereceğim” diye söz vermiştim. Artık bu rezalete son veriyoruz. Bu alan çöp dökmeyeceğimiz gibi dökülen çöpleri de taşıyıp bu alanı temizliyoruz. Çöpler de buradan alınıp Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin modern çöp deponi alanına taşınıyor. Bu işlemle de Karpuzlu’nun bir sorununu daha çözmüş olduk” dedi.